Foto: radiochisinau.md

În primele zile ale lunii decembrie, bugetarii vor primi premiile anuale – ce categorii sunt vizați

După mai multe somații ale Sindicatelor din Republica Moldova, premierul Ion Chicu promite că totuși vor fi oferite premiile anuale bugetarilor. Însă, după alegerile prezidențiale. Mai exact, în luna decembrie.  În Republica Moldova se atestă o restabilire a veniturilor la bugetului de stat, iar acest lucru oferă posibilitatea Executivului de a oferi premiile anuale angajaților din sectorul bugetar.

Guvernul va aloca 520 de milioane de lei pentru premiile anuale ale bugetarilor. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu la postul public de televiziune. Așadar, Ion Chicu spune că premiile vor fi achitate odată cu salariul din luna decembrie, adică după alegerile prezidențiale.

”În legea 270 este prevăzută achitarea premiului anual pentru o bună parte pentru angajaților din sectorul bugetar. Documentul va fi aprobat chiar în această săptămână de către Guvern, în așa fel încât, odată cu salariul pentru luna decembrie să fie oferite și aceste premii în valoare de până la 50 la sută mărimea salariului”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, pe site-ul Ministerului Finanțelor, a apărut Proiectul Hotărârii de Guvern ,,Privind acordarea premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019”.

 

Dosar Media

Ai o noutate?