Foto: TVRMoldova

Important! Orice colet procurat de peste hotare, cu valoarea de peste 100 de euro, ar urma să fie impozitat – nu și cele transmise din diasporă

Orice colet procurat de peste hotare, care ar valora mai mult de 100 de euro ar urma să fie impozitat. Cel puțin aceste modificări se prevăd în Legea Bugetului pentru 2021. Secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Dorel Noroc a declarat pentru Dosar Media că aceste modificări nu se referă și la coletele transmise de către cetățenii moldoveni acasă, iar informațiile apărute în presă, precum că, ar urma să fie impozitate și acestea sunt eronate.

”Din păcate, s-a creat o confuzie. Vor fi impozitate doar coletele pe care noi le procurăm de peste hotare (ex: aliexpress, joom, elefant etc). Coletele pe care le trimit conaționalii noștri acasă nu sunt incluse în această categorie, respectiv rămân la valoarea anterioară”, a declarat Dorel Noroc pentru Dosar Media.

Menționăm că în prezent, impozitarea coletelor procurate de peste hotare, pornește de la 200 de euro, iar dacă modificările din Legea Bugetului vor fi aprobate de parlamentari, atunci, din 2021, impozitarea acestora va porni de la 100 de euro.

Documentul ar urma să fie aprobat de Guvern în ședința de săptămâna viitoare.

Dosar Media

Ai o noutate?