IMPORTANT! Dificultăți pentru moldovenii din Franța care vor merge la vot pe 1 noiembrie

În contextul pandemiei, Franța a înăsprit măsurile restrictive. Guvernul a impus restricții de circulație. Acest lucru ar putea complica procesul de votare, la alegerile din 1 noiembrie, pentru moldovenii care se află în această țară.

Cetățenii Republicii Moldova, care vor merge la vot pe 1 noiembrie la una dintre secțiile de votare deschise în Franța, trebuie să cunoască că în contextul restricțiilor de circulație anunțate de Guvernul francez,  trebuie să posede următoarelor două documente:

  1. Justificativul de deplasare (formatul francez), completat și semnat, care poate fi descărcat de pe pagina: https://www.interieur.gouv.fr/…/Attestations-de…
  2. Scrisoarea de confirmare din partea Ambasadei Republicii Moldova în Franța, cu completarea datelor de către fiecare alegător.

Menționăm că, din data de 17 octombrie 2020, Franța a instituit pentru o perioadă de 4 săptămâni, cu probabilitatea prelungirii până la 1 decembrie, unele măsuri restrictive de circulație pe timp de noapte.

Măsurile vor afecta activitatea secțiilor de votare din orașele: Paris, Montreuil, Villeneuve-Saint-Georges, Lyon, Strasbourg și Nisa, nu va fi afectată cea din Bordeaux.

Ambasada Republicii Moldova la Paris va emite autorizații de circulație pe timp de noapte pentru membrii birourilor electorale. Prin intermediul anunțurilor în mediile sociale, precum și în cadrul grupurilor diasporei, ambasada de la Paris recomandă votanților vizitarea secțiilor de votare înainte de ora 21:00 pentru a exclude eventuale amenzi din partea autorităților.

Dosar Media

Ai o noutate?