Ilan Șor se vrea prim-ministru: Deputatul fugar îi cere Maiei Sandu să demită Guvernul Gavrilița și să-l numească pe dânsul premier

Ilan Șor se vrea prim-ministru: Deputatul fugar îi cere Maiei Sandu să demită Guvernul Gavrilița și să-l numească pe dânsul premier .

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul condamnat penal de prima instanță de judecată Ilan Șor s-a adresat președintelui Maia Sandu cu solicitarea de a demite guvernul condus de Natalia Gavrilița și de a-l numit pe el în funcție de prim-ministru. Cererea a fost făcută publică în cadrul unei adresări în fața unei mulțimi de circa 3000 de oameni. Nici Guvernul Republicii Moldova, nici Președinția nu au comentat deocamdată propunerile lui Șor.

Evenimentul a fost organizat la Orhei de către Partidul „ȘOR” și a fost intitulat „Congresul național „Noi suntem Moldova””. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat mai mult de 3.000 de oameni, inclusiv conducerea formațiunii, deputați, reprezentanți ai administrației raionale și municipale, consilieri din toate raioanele și localitățile.

Partidul „ȘOR” a prezentat un „bilanț” al situației social-politice și economice din Republica Moldova, precum și viziunea asupra depășirii crizelor care s-au produs în acest an. Conducerea formațiunii a descris un plan de investiții masive în energetică, sănătate, infrastructură, agricultură și domeniul social.

Printre vorbitorii evenimentului sunt deputați ai Partidului „ȘOR” și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. De asemenea, liderul formațiunii, Ilan Șor a avut o intervenție în direct și s-a adresat către președinta Maia Sandu cu solicitarea de a demite actualul guvern și a-l numi pe el în funcția de prim-ministru. 

Șor a mai spus că va aduce în Republica Moldova „investiții de 10 miliarde de euro”.

„Pe acest stadion mi-am anunțat intenția de a candidă la funcția de primar. Și acum nu mi-e rușine să privesc în ochi oamenii din oraș, pentru că m-am ținut de cuvânt”, a declarat Șor.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat, în 2015, în dosarul „furtul miliardului” la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie şi spălare de bani. Instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Dosarul se află pe rol în Curtea de Apel Chişinău, iar ședințele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. În 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, Ilan Șor a părăsit țara. El s-ar afla în Israel, de unde organizează proteste contra guvernării. În ultimele luni, cei șase deputați ai Partidului „ȘOR”boicotează ședințele plenare ale Legislativului.

Dosar Media

Ai o noutate?