Igor Șarov, candidat la postul de rector al USM: ”Universitatea poate deveni cea mai bună din regiune”

Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, candidat la postul de rector al USM, a declarat într-un interviu acordat site-ului Universității de Stat că, odată cu venirea sa în funcția de rector va pune în aplicare o strategie de internaționalizare, care poate atrage studenți străini și  intensifica mobilitățile academice.

Igor Șarov își propune să pună în aplicare strategia de dezvoltare instituțională pe termen mediu și lung. ”Să asigure condiții mai bune de muncă pentru cadrele universitare; să organizeze diverse structuri pentru asigurarea calității anumitor dimensiuni ale procesului de studii și anume – un centru de dezvoltare curriculară, să creeze un incubator de afaceri, să finanțeze start-upuri.”

Cât privește modelul de dezvoltare a universității, Șarov spune că acesta se conturează în baza unui concept de dezvoltare inovatoare, efectul pe termen lung fiind cel al consecvenței în transformarea învățământului superior din Republica Moldova în contextul globalizării.

”Transformarea înseamnă fuziunea modelului universitar de cercetare cu cel antreprenorial, având impact național și regional, orientat spre proiecte. Astfel, apare necesitatea aproprierii unui model de managerialism care condiționează adaptarea universității la un management al serviciilor publice bazat pe o relație directă cu piața”, adaugă  Șarov.

Igor Șarov a studiat la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie, licenţiat în istorie, ulterior și-a făcut studiile de doctorat în istorie, tot la Universitatea de Stat din Moldova.

A rămas să activeze la USM în calitate de Lector la Catedra de istorie contemporană, apoi a fost Lector superior la Catedra de istorie universală, ulterior Conferenţiar la Catedra de istorie universală.

 

 

 

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?