Foto: ipn.md

HoReCa, despre reducerea cotei TVA cu 3%: inițiativa ne va putea menține la limita supraviețuirii

Cota TVA pentru sectorul HoReCa se propune a fi redusă de la 15% la 12%. Această prevedere a fost introdusă în proiectul politicii bugetar-fiscale, ca urmare a consultărilor publice și procesului de avizare a măsurilor de politică fiscală și vamală pentru anul 2021.

Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova ”MĂR” este de părerea că  ”reducerea TVA la 12% pentru sectorul HoReCa este o reconfirmare a lucrurilor imperios necesare pentru o bună activitate a domeniului în condiții normale, nemaivorbind acum când acest sector se află în plină criză”.

”În prezent, această inițiativă ne va putea menține la limita supraviețuirii pentru o perioadă și ne va da un pic de speranță, că vom trece mai rapid peste criza provocată de pandemia COVID-19”, se arată într-un comunicat emis de  Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova ”MĂR”.

Aceștia speră că noile măsuri vor da roade și îi vor ajuta câtuși de puțin, luând în considerare că, sectorul HoReCa nu a beneficiat de nicio susținere financiară din partea statului, atât afacerile, cât și angajații se află într-o majoră criză economică.

”Sperăm că această măsură este doar un început și că vor urma și alte acțiuni concrete din partea autorităților de susținere a sectorului, pentru depășirea acestei criză fără precedent”, mai adaugă aceștia.

Documentul, care prevede reducerea cotei TVA cu 3 la sută pentru sectorul HoReCa, ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare de Guvern, apoi suspus votului în plen.

Dosar Media

Ai o noutate?