Ghinion peste ghinion: ANTA va efectua verificări la sediul operatorului de transport care administrează ruta implicată astăzi într-un accident la Kiev

Agenția Națională Transport Auto s-a autosesizat în baza informațiilor apărute în presă privitor la accidentul soldat cu victime, care s-a produs pe data de 25 august în Kiev, Ucraina, în care a fost implicat un autobuz de pe ruta Chișinău-Moscova.

Astfel, în baza prevederilor art. 19 alin. (1), pct. 2 al Legii 131 din 08-06-2012, privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, la sediul operatorului de transport rutier care administrează ruta menționată, Agenția va iniția acțiuni de verificare și control inopinat în domeniul transportului rutier și a respectării prevederilor legale ce vizează securitatea și sănătatea în muncă în domeniul transportului rutier.

În cazul în care vor fi depistate careva încălcări și abateri de la prevederile legislației în domeniul transportului, operatorul de transport va fi sancționat contravențional.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Kyiv s-a autosesizat în legătură cu producerea în dimineața zilei de 25 august a unui accident rutier în capitala Ucrainei, cu implicarea unui autocar înmatriculat în Republica Moldova aflat pe cursa Moscova – Chișinău cu cetățeni moldoveni, ucraineni și ruși la bord.

Reprezentanții misiunii diplomatice s-au deplasat la fața locului și au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorități în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația persoanelor afectate.

Conform informațiilor obținute de la autoritățile locale, în urma producerii accidentului, mai mulți pasageri s-au ales cu diferite traumatisme, opt persoane, inclusiv patru copii, fiind ulterior direcționați la un spital local pentru investigații detailate.

Dosar Media

Ai o noutate?