Foto: politia.md

FOTO// Trei camioane au ajuns în șanț – de vină ar fi vremea

Trei camioane au ajuns în șanț în ultimele ore. De vină ar fi vremea de afară, drumul lunecos și vizibilitatea redusă. Oamenii legii anunță că nu a fost înregistrată nicio victimă, iar conducătorii auto nu ar fi fost în stare de ebrietate.

Pe 9 decembrie, seara, pe traseul Chișinău-Hîncești, un TIR  încărcat cu 23 tone de semințe de floarea-soarelui a derapat de pe carosabil și a ajuns într-un șanț. Potrivit poliției, bărbatul ar fi pierdut controlul volanului din cauza condițiilor meteorologice. Șoferul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pe 10 decembrie, dimineața, a avut loc un alt accident. Șoferul unui camion care se  deplasa spre orașul Bălti, a pierdut controlul volanului. Camionul a ajuns în șanț.

Spre miezul zilei de 10 decembrie, pe traseul Chișinău – Hîncești, în apropiere de localitatea Fundul Galbenei a avut loc un al accident rutier cu implicarea unui TIR. Și de această dată, de vină a fost vremea și neatenția șoferului. Bărbatul a fost transportat la spitalul pentru îngrijiri medicale.

La aceasta oră, se circulă în condiții de ploaie, suprafața carosabilă este umedă și alunecoasă, iar neadaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere, crește riscul producerii de accidente rutiere.

Pe ploaie, este recomandat un plus de prudență, astfel, Inspectoratul General al Poliției vă reamintește:

–  adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și luați în calcul faptul că distanța de frânare crește substanțial;

–  păstrați distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

–  nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic;

–  utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei;

–  evitați acţionarea bruscă a direcţiei și a frânei;

–  păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile;

–  nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate.

Dosar Media

Ai o noutate?