FOTO/Impresionant până la lacrimi: cum se mobilizează diaspora din Italia pentru a vota

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Italia pe 1 noiembrie își exercită dreptul la vot în cadrul alegerilor prezidențiale la una dintre cele 30 de secții de votare.

Așadar, cei care presupuneau că moldovenii din diasporă nu se vor prezenta la vot, atunci nu a avut dreptate. Moldovenii aflați în Italia stau în rând ore întregi doar pentru a-și alege un președinte de care să fie mândri. Conaționalii noștri au postat pe rețelele de socializare filmulețe video și fotografii în care se observă cozile interminabile cu moldoveni care așteaptă să voteze.

Cozi sunt și la Milano, Verona sau Bologna. Oamenii de acolo au parcurs zeci și sute de kilometri pentru a ajunge la secția de vot și a-și exercita dreptul constituțional. Deși este frig și chiar plouă, oamenii stau liniștiți încrezători într-un viitor mai bun.

Pentru ca alegerile prezidențiale să fie validare este nevoie ca cel puțin 33 la sută din populația țării cu drept de vot să participe la scrutin. Mai exact, este nevoie de aproape un milion de moldoveni. Pentru aceste alegeri, CEC a tipărit peste 3 milioane de buletine de vot.

 

Dosar Media

Ai o noutate?