FOTO/Filarmonica Națională e de nerecunoscut – cum arată acum

Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” este de nerecunoscut după incendiul din 24 septembrie. După înlăturarea totală a deșeurilor, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.
”Din interiorul edificiului au fost evacuate peste 68 tone de metal, care urmează să fie comercializate, iar sursele financiare vor reveni filarmomicii. Acțiunile de demontare au avut loc pe o suprafața de peste 700 metri pătrați”, anunță Andrei Chistol, secretar de stat în domeniul culturii.
filarmonica
Pe 20 noiembrie s-a desfășurat ședința grupului de gestionare a situației, unde s-au pus în discuție rezultatele și acțiunile întreprinse. Ședința a fost prezidată de Șeful IGSU, Mihail Harabagiu.
”În cadrul acesteia au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Apărării, Agenția de Supraveghere Tehnică, autoritățile publice locale, dar și reprezentanții Filarmonicii Naționale”, menționează Andrei Chistol.
filarmonica 3
Începând cu ziua de luni, 23 noiembrie, grupul de experți din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării urmează să realizeze expertiza tehnică finală.
Incendiul devastator care a mistuit edificiul Filarmonicii Naționale, a izbucnit pe 24 septembrie, în jurul orei 12:00. Zece autospeciale și aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de zece ore. Focul a fost stins în totalitate abia a doua zi dimineață. Atunci, tavanul Filarmonicii s-a prăbușit.

Dosar Media

Ai o noutate?