FOTO// Festivalul Tezaur Național: Succes răsunător de la prima ediție

Sute de oameni s-au adunat pe malul lacului Dănceni la Festivalul Tezaur Național, aflat la prima ediție. Multă muzică bună, artiști emeriți din Republica Moldova și colective artistice din satele Raionului Ialoveni au făcut o adevărată paradă a frumosului.

Cântece culese din bătrâni, melodii care-ți alină sufetul au fost ascultate cu sufletul la gură de oaspeții veniți atât din țară, cât și de peste hotare.

Casa Mare a fost unul din simbolurile acestui eveniment extraordinar. Prosoape care încă mai păstrează amintirea buneilor și străbuneilor, costume populare purtate acum zeci de ani sau bijuterii, toate au fost aranjate cu grijă în spațiile primitoare care te mai și ademeneau cu mirosul bucatelor tradiționale.

Participanții nu au uitat și de diaspora. Au transmis căldura și bunătatea moldovenilor peste mări și țări, așa cum au știut mai bine.

Imaginea de mai jos spune totul.

Meșterii populari, meșteșugarii și artiștii plastici din Raionul Ialoveni au putut să-și prezinte lucrările în cadrul expozițiilor cu vânzare.

Vizitatorii au putut admira covoarele moldovenești păstrate cu sfințenie de gospodarii din satele Raionului Ialoveni.

La zonele pentru fotografii se făcea coadă. Artiștii sau vizitatorii se opreau pentru a imortaliza momentul.

La prima ediție a festivalului a fost organizată și o zonă gastronomică. Cei prezenți la eveniment au putut mânca tradiționalele plăcinte, sarmale sau mămăligă – una deosebită, pregătită într-un ceaun enorm.

Organizatorii susțin că festivalul Tezaur Național este un eveniment cultural dedicat oamenilor împătimiți de frumos, pentru valorificarea tezaurului național material și spiritual al neamului, dar și pentru cultivarea identității și conștiinței naționale. Edițiile următoare vor fi organizate în alte raioane ale Republicii Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?