FOTO// ”Drumul plin de gropi de la Țipala va deveni istorie” – Se pune asfalt pe tronsonul care leagă cinci localități din raionul Ialoveni

”Drumul plin de gropi de la Țipala va deveni istorie” – Se pune asfalt pe tronsonul care leagă cinci localități din raionul Ialoveni.

Primăria comunei Țipala din raionul Ialoveni anunță că lucrările de reparație a drumului ce traversează localitatea sunt în plin proces, acum se pune asfalt pe anumite sectoare ale acestuia.

Potrivit autorităților locale, în curând va fi redeschisă spre circulație porțiunea de drum spre localitatea Puhoi, raionul Ialoveni. O mare parte a acestei căi de acces a fost deja acoperită cu asfalt.

Oamenii care locuiesc în satul Țipala din Ialoveni, dar și în localitățile din împrejurimi spun că au așteptat zeci de ani să fie reparat acest drum. Astfel că se arată dispuși să mai aștepte puțin doar pentru a putea circula într-un sfârșit pe un traseu bun, lucrările de reparație să fie efectuate calitativ și să dureze în timp.

Acest tronson este parte din Coridorul 16, un drum care leagă cinci localități din raionul Ialoveni, satele Țipala, Pojăreni, Costești, Zâmbreni și Horești, ce urmează a fi reabilitat.

Amintim că, pe 5 noiembrie 2020, premierul de atunci, Ion Chicu a participat la semnarea contractului pentru reparația traseelor, care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 16. Suportul financiar pentru realizarea proiectului va fi asigurat de Banca Mondială, cofinanțat de Fondul Rutier.
Coridorul 16 are o lungime de aproape 35 de km, iar reabilitarea acestuia va costa 63,5 milioane de dolari.

Dosar Media

Ai o noutate?