Fost ministru al Educației: Socialiștii blochează echivalarea diplomelor de studii din Republica Moldova cu cele din România

Proiectul de echivalare a diplomelor studiilor dintre Republica Moldova și România a fost blocat de către deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Autorul acestui proiect, fostul ministru al Educației Igor Șarov a făcut această declarație în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

”Pentru mine este cel puțin neînțeleasă tergiversarea acestui proiect. Zilele trecute vorbisem cu președintele Comisiei de politică externă, domnul Vremea, care m-a informat că la o primă ședință nu a fost cvorum, iar la cea de a două ședință reprezentanții fracțiunii socialiste au cerut amânarea acestuia”, a declarat Igor Șarov.

Potrivit fostului ministrului, socialiștii au invocat că odată cu semnarea acestuia ar fi posibilități de plecare din Republica Moldova, ceea ce este o opinie cel puțin eronată.

”Beneficiile pentru cetățenii noștri din România sunt enorme, la fel și viceversa. Cei care au absolvit 10 sau 11 clase li se echivalează studiile cu o diplomă de bacalaureat, cei care au absolvit cinci ani de studii în universități se echivalează cu diploma de master, în perioada de pre-Bologna. Se echivalează și diplomele cu grad științific”, spune Igor Șarov.

Totodată, Igor Șarov susține că la Ministerul Educației se pregătesc și alte proiecte de echivalare a studiilor cu țări precum Italia, Portugalia, dar și alte state.

Dosar Media

Ai o noutate?