Florile vii ne aduc bucurii în orice moment, însă, odată tăiate rădăcinile, ele încep să se ofilească la scurt timp după ce au fost puse în vază. Vestea bună e că avem ce face pentru a le păstra culoarea, aroma şi prospeţimea mai mult timp.
Pentru asta iată șapte pași simpli care vor prelungi viața florilor din vaze:
Pas 1. Pune apă caldă într-o vază curată.
Pas 2. Toarnă 2 linguriţe de zahăr în apă. Zahărul va hrăni florile şi va determina mugurii să înflorească.
Pas 3. Adaugă 2 linguriţe de oţet şi amestecă bine. Oţetul împiedică dezvoltarea bacteriilor şi menţine florile proaspete mai mult timp. Dacă nu ai la dispoziţie oţet şi zahăr, sucul de lămâie amestecat cu apă va avea acelaşi efect.
Pas 4. Îndepărtează toate frunzele joase de pe tulpină, astfel încât să nu fie niciuna în apă.
Pas 5. Împrospătează tăietura tijei, îndepărtând doi centimetri din ea.
Pas 6. Aranjează florile în vază şi mută vaza într-un loc răcoros, dar unde nu e curent. Evită să pui florile direct în soare, pentru că nu vei face decât să grăbeşti ofilirea lor.
Pas 7. Schimbă apa zilnic şi taie de fiecare dată tulpina florilor. Bucură-te, astfel, de nişte flori proaspete şi frumoase!
Alte sfaturi:
Lalelele mai cresc puţin după ce sunt tăiate şi sunt amplasate în lumină.
Bulbul zambilelor n-ar trebuit tăiat. Aceste flori trăiesc mai mult cu bulbul.
Narcisele nu trebuie puse într-o vază cu alte flori. Ele secretă o substanţă care omoară alte flori din preajmă.