Foto: Ambasada RM în Italia

Veste bună pentru moldovenii care sunt sau intenționează să meargă în Italia – Certificatele de vaccinare moldovenești, recunoscute

Veste bună! Certificatele de vaccinare moldovenești, recunoscute în Italia.

Pe teritoriul Italiei sunt recunoscute certificatele de vaccinare emise de autoritățile naționale de sănătate străine. Inclusiv cele eliberate de Republica Moldova, pentru persoanele vaccinate cu preparate autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Despre asta anunță Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Această decizie o puteți găsi în circulara emisă la 23 septembrie curent de către Ministerul Sănătății Italiei. Aceasta reglementează recunoașterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 efectuat peste hotarele Italiei. Circulara poate fi găsită aici.

Certificatele de vaccinare moldovenești, recunoscute în Italia

Valabilitatea certificatelor de vaccinare obținute peste hotare este aceeași ca și a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.

”Potrivit prevederilor legale menționate mai sus, la moment, cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscriși la Serviciul Național de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, daca aceasta a fost efectuată cu vaccinuri autorizate de EMA”, anunță ministrul Sănătății.

Certificatele respective trebuie să cuprindă mai multe informații – (i) numele de familie, prenumele și data nașterii, (ii) date referitoare la vaccin (denumirea/lotul), (iii) data administrării vaccinului, (iv) date referitoare la autoritatea care a eliberat certificatul (statul/autoritatea sanitară).

Se acceptă certificatele eliberate/prezentate pe format de hârtie sau digital în una din următoarele limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană.

Dosar Media

Ai o noutate?