FLASH// ANRE se întrunește în ședință – Care ar putea fi prețul curentului electric

După ce malul drept al Nistrului va achiziționa energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan la un preț de 73 USD/MW, CSE a obligat furnizorii și ANRE-ul să diminueze tarifele la lumină.  

Comisia Situații Excepționale a dispus printr-o dispoziție ca furnizorii  „Premier Energy”  și  „Furnizarea Energiei Electrice Nord” să depună cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în timp de o zi de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice.

Furnizorii vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice.

Potrivit directorului ANRE, Veaceslav Untilă, mâine, Regulatorul se va întruni în ședință pentru a examina calculele furnizorilor. El a precizat pentru Politik.md că tariful pentru consumatorii din centru și sudul țării ar fi de 4,5 lei, iar pentru cei de la nord, de 4 lei. Hotărârea ANRE urmează să intre în vigoare de la data adoptării.

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că ar fi vorba de o diminuare a tarifului pentru electricitate până la 4 lei.

Dosar Media

Ai o noutate?