”Fără tarife de roaming pentru cetățenii moldoveni din UE” – România de va oferi asistență, anunță Spînu

România ne va oferi asistență în procesul de excludere a tarifelor de roaming pentru moldoveni în Uniunea Europeană, anunță Andrei Spînu. Vicepremierul a discutat subiectul cu Vlad Stoica, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) de peste Prut.

Conform oficialului de la Chișinău, în cadrul întrevederii s-a vorbite despre suportul pe care ni-l pot oferi oficialii de la București, astfel încât țara noastră să obțină excluderea tarifelor de roaming în statele membre ale Uniunii Europene. Spînu punctează că România are experiența necesară, pe care o poate împărtăși cu Republica Moldova.

„Reprezentanții ANCOM, care sunt și delegați în structurile europene pe domeniul comunicațiilor, ne-au asigurat că vom beneficia de toată asistența grupurilor de lucru și expertiza pe care o dețin, astfel încât țara noastră să poată face față acestor schimbări atât din punct de vedere tehnic cât și legislativ. Mulțumim, România!”, declară Andrei Spînu.

Despre eliminarea tarifelor de roaming între Republica Moldova și statele membre ale comunității europene se discută de mai mult timp. Bunăoară, recent, europarlamentarii au adresat un mesaj Ursulei von der Leyen, în care solicitau excluderea taxelor. Diplomația de la Chișinău a salutat inițiativa.

Dosar Media

Ai o noutate?