ioan

Episcopul Ioan Moșneguțu: ”Homosexualitatea este un păcat. Vom sprijini însă acești oameni care au o problemă de sănătate spirituală”

Episcopul Ioan Moșneguțu susține că Biserica Ortodoxă nu condamnă oamenii, ci păcatul și că este gata oricând să-i ajute prin suport duhovnicesc. Evenimentele celor care promovează homosexualitatea au băgat multă zâzanie în societate.

Episcopul Ioan Moșneguțu a venit cu mai multe explicații despre atitudinea bisericii față de marșurile LGBT și de ce se opun acestor acțiuni în masă.

“Biserica condamnă astfel de acțiuni. Homosexualitatea este un păcat. Manifestațiile au adus mai multe provocări în societate. În același timp, acești oameni sunt membri ai societății. Dacă vor cere ajutorul bisericii le vom oferi tot suportul”, spune Episcop de Soroca Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Episcopul Ioan a ținut să precizeze și faptul că suntem o țară ortodoxă și că biserica promovează valori morale și spirituale.

“Ceea ce va fi duminică în Capitală poate fi considerat un flagel ce atentează la valorile noastre morale. Vom sprijini însă acești oameni care au o problemă de sănătate spirituală”, a încheiat Episcopul.

Turcan Ana

Ai o noutate?