Foto: Facebook//MSMPS

După tragedia de la Piatra Neamț, vor avea loc verificări în spitalele din toată Republica Moldova

După tragedia de la Piatra Neamț, în Republica Moldova vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea incendiilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale. În contextul tragediei produse în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, România, toate instituțiile medico-sanitare publice la nivel național vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecție anti-incendiare.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

”La moment, în instituțiile medicale sunt internați 3163 pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Suntem în permanență coordonare și comunicare cu Direcția generală asistență socială și sănătate a mun. Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților și suplinirea paturilor la necesitate. La moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente pentru a face față numărului internărilor”, se arată în mesajul Viorică Dumbrăveanu.

Totodată, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a îndemnat  populația să respecte măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, la primele simptome de boală.

”Vă rugăm să nu recurgeți la autotratamente și să administrați doar medicamentele prescrise de lucrătorii medicali”, a transmis Dumbrăveanu.

Amintim că mai mulți pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, România.

Dosar Media

Ai o noutate?