Dumitru Grosei a obținut două premii în cadrul festivalului World Independent Cinema Awards 2021 din New York

Dumitru Grosei a obținut două premii în cadrul festivalului World Independent Cinema Awards 2021 din New York.

Cunoscutul regizor și scenarist Dumitru Grosei a obținut două premii importante în cadrul festivalului World Independent Cinema Awards 2021 din New York.

Este vorba de documentarul „Călărași – un ținut la poarta raiului” care a obținut premiul pentru categoria „Cel mai bun documentar” și scurtmetrajul de ficțiune „Cadoul” (2015), care s-a ales cu premiul pentru „Cel mai bun sound design”.

Filmul documentar „Călărași -un ținut la poarta raiului” a mai avut anterior 43 de selecții oficiale și 8 premii din întreaga lume la festivaluri internaționale. Este produs în 2018, de „Symbol Media” (Moldova), în cooperare cu „Alternative Cinema” (Moldova) şi “HI-FI Production” (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călăraşi. Și documentarul Cadoul s-a ales anterior cu mai multe nominalizări și premii.

World Independent Cinema Awards este un festival internațional anual care onorează cele mai bune filme, emisiuni TV, publicitate, picturi și fotografii din anul respectiv. Este fondat de Carl Tooney și Maggie Anwer pentru a sprijini și promova artiștii din întreaga lume și pentru a crea un loc în care cineaștii aspiranți să își poată prezenta lucrările, să se întâlnească și să facă schimb de idei.

Dosar Media

Ai o noutate?