Drumurile ce vor fi reparate în următorii ani: Vezi dacă trec și prin localitatea ta.
UE va continua să ofere finanţare pentru proiectele de infrastructură din Republica Moldova. În următorii ani, urmează să fie reabilitate peste 700 de km de drumuri.
Astăzi, Comisarului European pentru Transporturi, Adina Vălean, a inspectat şantierul de construcţie a drumului naţional R1, Chişinău – Ungheni, reparat cu sprijinul Uniunii Europene.Comisarul European pentru Transporturi şi Ministrul Infrastructurii au vizitat şantierul de construcţie a drumului de ocolire a satului Bahmut, parte a drumului naţional Chişinău – Ungheni- Sculeni, scrie tvrmoldova.md
„Acest traseu de drum trece prin câteva sate, acest drum prin sate presupune anumite riscuri – avem şcoli, grădiniţe, instituţii sociale. Atâta timp cât avem această centură aceste riscuri iminente pentru cei care sunt participanţi la traficul rutier este scăzut. „, a declarat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Lucrările de construcţie a drumului care ocoloşte localitatea Bahmut au demerat în 2018. Drumul va avea o lungime de 6 km, şi două benzi de circulaţie cu o lăţime de 3,5 metri fiecare. Totodată vor fi construite câteva poduri şi trei intersecţii. Lucrările urmează a fi finalizate în martie 2022.
Comisarul european pentru Transporturi a declarat că acest sector de drum va oferi condiţii sporite de siguranţă rutieră pentru cetăţenii Republicii Moldova.
„Păşim pe o finanţare concretă a Uniunii Europene care poate ajuta la dezvoltarea reţelei de infrastructură din R.Moldova. Este o parte mică din ceea ce putem face împreună.” , spune Adina Vălean, comisarul European pentru Transporturi.
Sectorului de drum care ocoleşte satul Bahmut este construit în cadrul „Programului de reabilitare a drumurilor din Moldova”. Programul este finanţat prin împrumuturi de la BERD şi BEI, şi prin intermediul unei componente de grant oferite de către Uniunea Europeană. Începând din 2022, UE va oferi sprijin financiar pentru reabilitarea drumurilor din Republica Moldova, care vor intră în reţeaua transeuropeană.
„Am identificat multe proiecte care pot fi proiecte comune, în care noi Uniunea Europeană putem sprijini atât financiar dar şi cu asistenţă tehnică. UE, Comisia Europeană în particular sunt alături de Moldova în dezvoltarea acestei conectivităţi absolut necesare pentru dezvoltarea economică, pentru cetăţeni, pnetru companiile din Moldova, care doresc să călătorească şi să exporte în UE „, a adăugat comisarul European pentru Transporturi:
Valoarea totală a Programului de reabilitare a Drumurilor din Republica Moldova este de 496 de milioane de euro, dintre care 26 milioane de euro sunt oferite sub formă de grant din partea Uniunii Europene.
Sursa: tvrmoldova.md