Foto: facebook/Poliția de Frontieră

Două puncte de frontieră și-au sistat activitatea din cauza lipsei de energie electrică

Poliția de Frontieră anunță luni, 31 octombrie, că PTF Grimăncăuți și PTF Ocnița și-au sistat, temporar, activitatea. Motivul nefuncționării este deconectarea energiei electrice pe partea ucraineană.

„În acest sens, recomandăm participanților la trafic să opteze, din timp, pentru alte puncte de trecere din proximitate. Conform informațiilor parvenite din partea colegilor ucraineni întreruperea energiei electrice este rezultatul defecțiunilor tehnice înregistrate în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei”, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.

După ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine, punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina își sistează tot mai des activitatea din cauza riscurilor de alerte aeriene sau din cauza lipsei de curent electric.

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R. Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), nu au fost înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Ulterior, Ministerul Apărării a anunțat că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al R. Moldova: „Fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”.

Tot pe 31 octombrie, punctele de trecere a frontierei Otaci, Larga, Unguri, Briceni și Lipcani și-au sistat activitatea din cauza alertelor aeriene pe teritoriul Ucrainei. 

Turcan Ana

Ai o noutate?