Doi șefi ai unei agenții de turism, trași la răspundere pentru că și-au înșelat clienții ”ademenindu-i prin prețuri atractive și destinații exotice”

Doi șefi ai unei agenții de turism, trași la răspundere pentru că și-au înșelat clienții ”ademenindu-i prin prețuri atractive și destinații exotice”.
Procurorii anunță că finalizat urmărirea penală în privința directorului și managerului de vânzări al unei companii de turism, care au prejudiciat peste 100 clienți cu peste 4,6 milioane lei. Conform notei informative emise de PCCOCS, cele două învinuite au vârste de 55 și 32 de ani și sunt domiciliate în Chișinău, scrie realitatea.md

Dosarul de investigare a acestei scheme infracționale a fost transmis în conducerea PCCOCS la sfârșitul lui 2021, iar în februarie 2022, oamenii legii anunțau despre opt percheziții pe acest caz. Urmare a investigațiilor care au urmat, a fost totalizat numărul clienților înșelați și sumele de bani de care au fost privați, precum și au fost formulate învinuirile prezentate de către procurori celor două femei”.

Responsabilii spun că schema a funcționat din 2019, atunci când clienții erau ademeniți prin prețuri atractive și destinații exotice.

Ulterior, compania invoca diverse motiva din care nu le puteau facilita călătoria și sejurul turistic promis, inclusiv pandemia, diverse erori tehnice sau că banii transferați nu ar fi fost primiți. În 2021, însă, clienții înșelați au început să depună plângeri, iar de curând, compania și-a sistat activitatea.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra bunurilor învinuitelor au fost aplicate sechestre, în sumă de peste 2,2 milioane lei – automobile și încăperile locative și nelocative deținute de comun cu alte persoane. Urmează ca dosarul să fie trimis în judecată, pentru examinarea în fond a cauzei penale, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii”.

Potrivit Codului penal, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Dosar Media

Ai o noutate?