DOC// Rezoluția adoptată unanim de Adunarea Cetățenilor la protestul de astăzi – Ultimul avertisment

La protestul de astăzi, organizat de președintele ales Maia Sandu, dar la care au participat și mai multe partide din opoziției, inclusiv, potrivit organizatorilor, în jur de 50 de mii de oameni, a fost adoptată o rezoluție votată unanim de Adunarea Cetățenilor, la care i s-a înaintat un ultimatum actualei guvernări.

”Ne opunem acțiunilor antipopulare ale regimului Dodon – Șor. Alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, au arătat foarte clar încotro trebui să se îndrepte Republica Moldova. Votul din 15 noiembrie este unul anticorupție. Cetățenii au spus clar prin votul lor – necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, se arată în declarația adoptată.

Mai mult, rezoluția Adunării Cetățenilor conține trei solicitări esențiale, care dacă nu vor îndeplinite, vor provoca alte proteste.

  1. Demisia urgentă a Guvernului Ion Chicu.
  2. Declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și dizolvarea Parlamentului. Data trebuie să fie stabilită de președintele ales, în colaborare cu partidele politice.
  3. Anularea pachetului de legi votate în mod abuziv de către nou formata majoritate parlamentară PSRM-ȘOR. Dacă această guvernare nu va da curs acestor solicitări, atunci ne rezervăm dreptul să întreprindem toate acțiunile necesare pentru contracararea uzurpării de stat. Dacă nu vor da curs acestor solicitări, atunci, data viitoare îi vom ”ura” de vor asurzi.

Dosar Media

Ai o noutate?