DOC// Averea Angelicăi Caraman – noul președinte al CEC: 192 de mii de lei din funcția de consilier, 46 de mii de la CICDE și venituri din „altă avere imobilă”

Averea Angelicăi Caraman – noul președinte al CEC:192 de mii de lei din funcția de consilier, 46 de mii de la CICDE și venituri din „altă avere imobilă”

Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Candidatura sa a fost susținută de toți cei 6 membri ai CEC, prezenți la ședință.

Angela Caraman a fost propusă în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Cu propunerea respectivă a venit membrul CEC, Pavel Postică.

DOC// Averea Angelicăi Caraman – noul președinte al CEC

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale, completată în martie curent, Angela Caraman a obținut în 2020, de la Primăria comunei Stăuceni un salariu de circa 192 de mii de lei. Totodată a ridicat și o remunerare de la CICDE în sumă de peste 46 500 de lei. Alți 6 400 de lei reprezintă indemnizație de consilier local de la Primăria satului Ghidighici.

Angelica Caraman declară că, din 2016, are în proprietate 1/2 cota-parte dintr-o „altă avere imobilă” de 80 de metri pătrați care, potrivit declarației, valorează 28 854 de lei.

În 2020, Caraman a obținut din vânzarea cotei-părți din apartament 200 de mii de lei.

Cine a propus-o pe Angelica Caraman la funcția de președinte CEC

Candidatura Angelicăi Caraman a fost propusă de noul membru al CEC, Pavel Postică. El a afirmat că Angelica Caraman are cea mai mare experiență electorală dintre cei șase noi membrii ai Comisiei.

Postică a adăugat că, “în condițiile în care în 15 localități din Republica Moldova se vor desfășura în curând alegeri locale noi, desemnarea președintelui CEC este necesară pentru deblocarea activității instituției”.

În același timp, Pavel Postică a solicitat amânarea procesului de alegere a vicepreședintelui și secretarului CEC.

“Această amânare, cu 15 zile, se datorează faptului că Parlamentul Republicii Moldova nu a delegat pe ceilalți trei membrii ai autorității electorale”, a specificat Postică.

Parlamentul Republicii Moldova a desemnat la data de 16 septembrie cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale. Este vorba despre Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața.

Toate cele cinci candidaturi au fost înaintate de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și votate de majoritatea deputaților.

Anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Pavel Postică, expert al Asociației Promo-Lex, în calitate de membru al CEC.

Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.

 

Dosar Media

Ai o noutate?