Foto:autoblog.md/

Deși România a scos Moldova din lista roșie, cetățenii cu pașaport biometric nu vor putea trece Prutul

Chiar dacă România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat, totuși, cetățenii moldoveni care dețin doar pașaport biometric nu vor putea trece Prutul. Precizarea a fost făcută de Ambasada Republicii Moldova în România.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în România menționează, că, conform Hotărârii nr. 50 din data de 26 octombrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova nu se regăsește în listă, însă:

„Republica Moldova nu se regăsește printre țările respective, semnificând ca cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru intrarea în România – potrivit prevederilor HG 856 din 14.10.2020, privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, nu vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România”, menționează reprezentanții instituției.

Începând cu data de 15 octombrie, a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 856 din 14 octombrie 2020.

Citește și: IMPORTANT – Moldovenii nu vor mai sta în carantină 14 zile la intrare în România

Dosar Media

Ai o noutate?