inbound773905562131057638

Delectează-te în weekend cu un vin bun! Top – 10 recomandări prețioase

Un vin bun este mereu la mare căutare. Mai ales, în zilele de weekend când avem chef de mai multă relaxare. Și pentru ca să nu cumpărăm vinurile la nimereală e bine să le cunoaștem pe cele de top. Cu niște sfaturi prețioase în acest sens, a venit pe blogul său specializat, finewine.md, jurnalistul Andrei Cibotaru.

Brut Natur Casa Vinicola Luca
Unicul Brut Natur la momentul actual în Republica Moldova. Brut natur se indică atunci când concentraţia zaharurilor este de cel mult 3 g/dm3. Această menţiune poate fi utilizată numai pentru produsele la care nu s-a adăugat zahăr după fermentarea secundară. Perlare subtilă, cu bule mici și fine, persistente. Arome de flori, piersic alb și pâine foarte ușor tostată. Gust lejer, revigorant, care te stresează ușor prin conținutul atât de mic de zahăr. Ediție limitată – 4500 sticle. Costă circa 275 lei și poate fi găsită la Carpe Diem.

blank

Feteasca Albă 2019 Gogu Winery
Este singurul vin cu roada anului 2019 scos pe piață deja în 2019. A doua ediție în care vinificatorul produce acest soi. Un galben frumos, cu reflexii verzui, în pahar — parfum curat! Viță de vie în floare, fructe și flori albe, gust lejer, ușor, răcoritor. Feteasca Albă a fost îmbuteliată într-o ediție limitată de 2000 de sticle. Costă 130 lei și poată fi găsită inclusiv la Purcari Wine Bar.

blank

Chardonnay 2018 Chateau Cristi
Vinul este intens, cu arome de mere verzi, piersică și fructe galbene, cu o structură gustativă bogată, rotund și plăcut. A fost fermentat și maturat timp de patru luni în butoi de stejar. Costă 235 lei la Purcari Wine Bar.

blank

Traminer de Purcari 2018 
Vinul impresionează cu o paletă aromatică proaspătă și florală: salcâm, flori de soc și petale de trandafir. Are un gust fin, cu note subtile de dulceață de trandafiri și iasomie. Sec, cu o aciditate plăcută, extraordinar de bun.

blank

Fautor Fumee Blanc 2017
Vinul are o culoare galben pai și poate impresiona din prima chiar și necunoscătorii: este fin și complex în acelaș timp. Explodează cu arome de fructe galbene: pere, pepene galben, vanilie. În gust este onctuos, plăcut și complex. Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”, ediție limitată, 6 350 de sticle, fiecare cu numărul de ordine imprimat pe contra-etichetă.

blank

Dor Merlot Reserva 2016 Bostavan
Aenție – acest vin costă 80 lei! Nu veți găsi așa vin cu 4 euro în Saint Emilion. Roșu aprins, arome de mure și cireșe, tanin moderat. Un vin care se dă ușor la băut.

blank

Pinot Noir 2017 Novak Winery
Roșu transparent, prin care poți citi, buchet frumos de fructe roșii, o ușoară atingere de lemn și un post gust de poveste (susținut și de cele 14.5% alcool).  Secretele succesului sunt următoarele: struguri de Pinot Noir din sudul țării, de pe vii cu o vechime de 40-50 de ani, fermentat la temperatură controlată, jumătate de an de barrique (combinație de stejar francez de la Seguin Moreau și Transilvania Bois) și ediție limitată de 3 000 de sticle. 210 lei la Purcari Wine Bar.

blank

Taraboste Rezerva 2016
Un buchet bogat de rodii, vișine și fructe uscate. Recomandat să fie decantat 30 de minute înainte de consum. Un vin de aur, la propriu și figurat, cu nenumărate medalii la concursuri internaționale, inclusiv la IWCB Vinarium 2019.

blank

Sintagma 2017 
Cea mai mică editție din acest top – doar 700 de sticle, așa că acest vin poate fi privit ca și investiție. Îl cumpărați cu 400 de lei acum și îl vindeți cel puțin triplu în câțiva ani.

blank

MinisTerrios Ice Wine 2018
Primul Ice Wine printre micii producători! Probabil și primul din Moldova care respectă întocmai tehnologia. Cules pe 30 noiembrie 2018. Circa 4 tone de Cabernet Sauvignon au rămas pentru cules târziu în vie la Haragîș, Cantemir. -9℃ afară. Temperatura joasă face ca apa din bobițe să se transforme în gheață, care este ulterior separată, astfel fiind procesat doar sucul de poamă cu o concentrație foarte mare. Când l-am degustat în timpul fermentării, am băut apă imediat să nu crească brusc cantitatea de zahăr în sânge, dureau dinții. 76 de ore a durat non stop presarea strugurilor, după care a urmat o fermentare îndelungată. Roz pal, cu un buchet ce uimește și cei mai nepricepuți degustatori: arome de coarne, fagi, fructe roșii. Dulce, care te amorțește ca un sărut de fată mare și o aciditate sprintenă-sprintenă! Nu vă temeți de dulce, are doar 10.9% vol. alc!

Dosar Media

Ai o noutate?