Foto:newsmaker.md

Deja și în Moldova: Minimum 70% din angajați trebuie să fie vaccinați până la 1 septembrie 2021

Deja și în Moldova: Minimum 70% din angajați trebuie să fie vaccinați până la 1 septembrie 2021

Prevederea a fost inclusă în Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021. Cum anume ar trebui oamenii de afaceri să obțină acet rezultat, nu este clar.

„Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 01.09.2021 a unei rate de vaccinare în rândul angajaților de minimum 70%”, se arată în documentul adoptat.

Noile prevederi ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au fost aprobate în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspîndire ale acestora pe teritoriul țării. Prevederile vor intra în vigoare începînd cu data de 19 iulie 2021.

Dosar Media

Ai o noutate?