Cum va fi vremea în România de Crăciun și Anul Nou

ANM a dezvăluit cum va fi vremea în următoarea perioadă și câte grade vor arăta termometrele atât de Crăciun, cât și de Revelion. Specialiștii nu sunt deloc încântați de noile vești și nici românii nu se vor bucura în momentul în care vor afla ce urmează să se întâmple.

În următoarea perioadă, temperaturile vor fi destul de diferite față de cele care ar fi trebuit să apară în această perioadă a anului. Administrația Națională de Meteorologie a explicat că vor exista schimbări climatice destul de importante în mai multe zone din țară.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Meteorologii anunță temperaturi de primăvară în prima săptămână a lunii decembrie. Se pare că vor exista mai multe regiuni, precum sud-vest, vest, nord-vest și centru, unde se vor înregistra precipitații consistente, însă, în general, vremea va fi destul de frumoasă. De pe data de 12 decembrie, până pe 19 decembrie 2022, lucrurile nu se vor modifica prea tare, temperaturile fiind în continuare peste maxima acestei luni.

Dacă vă întrebați cum va fi vremea de sărbători, ei bine trebuie să știți că zăpada iese din discuție, automat. Cel mai probabil, de Crăciun vor exista precipitații destul de mari în majoritatea țării, urmând să se mențină până de Revelion.

La munte există șanse destul de mari să vă puteți bucura de zăpadă de Crăciun și de Revelion. Temperaturile vor fi și ele mult mai scăzute, ajungând chiar și la -10 grade Celsius în următoarele săptămâni.

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, exceptând nord-estul țării, unde vor fi apropiate de normal.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Pe alocuri, mai ales pe timpul nopților și dimineților, va fi ceață”, se arată în declarațiile făcute recent de către meteorologi.

Dosar Media

Ai o noutate?