Cum pot cetățenii moldoveni să călătorească în Ucraina – Acte obligatorii

Cum pot cetățenii moldoveni să călătorească în Ucraina? Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina, doar că trebuie să prezinte la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Totodată, cetățenii moldoveni care vor să călătorească în Ucraina sau să tranziteze țara vecină, trebuie să dețină unul din următoarele documente:

– rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau
– rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau
– certificatul ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS, eliberat în limba engleză sau cu traducerea în limba engleză a acestuia.

Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Dacă cetățenii moldoveni care vor să călătorească în Ucraina nu dețin polița de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate mai sus, nu vor putea intra în țara vecină.

Dosar Media

Ai o noutate?