În ciuda faptului că mulți oameni adoră felurile de mâncare cu avocado, nu toată lumea știe cum să îl păstreze în mod corespunzător. În cazul în care folosiți doar jumătate din fruct, atunci, cu o prelucrare adecvată, puteți păstra cealaltă jumătate încă câteva zile.
Sub influența aerului, pulpa unui avocado tăiat va începe să se oxideze și să se întunece. Acesta este un proces ireversibil dacă integritatea coajei este ruptă. Dar există câteva modalități ușoare de a păstra fructul tăiat.
O opțiune este să stropiți jumătatea tăiată cu suc de lămâie. De asemenea, puteți folosi oțet natural de cidru de mere sau oțet de vin.
A doua metodă constă în acoperirea tăieturii cu ulei de măsline. Uleiul va crea o barieră care împiedică pătrunderea oxigenului în pulpă și inhibă oxidarea. În ambele cazuri, avocado tăiat este cel mai bine păstrat într-un recipient ermetic la frigider.
Aceste două metode vă permit să „prelungiți viața” unui avocado tăiat cu 2-3 zile, nu mai mult.