Foto: dosarmedia.md

FOTO//Cum nu respectă deputații regulile pandemice – fără măști și fără stres în Plenul cu 100 de parlamentari

Deși situația pandemică în Republica Moldova este una gravă, autoritățile, care ar trebui să fie un model pentru societate, nu respectă nici ele regulile impuse tot de ei.

La ședința de astăzi a Parlamentului de la Chișinău, am surprins mai mulți deputați fără mască de protecție pe tot parcursul ședinței, iar alții și-au scos-o în timpul luărilor de cuvânt. Asta în condițiile în care, cifra cazurilor pozitive crește de la o zi la alta, iar în Capitală, s-a decis obligativitatea purtării măștilor, inclusiv în spațiile deschise, adică în aer liber.
Vicepreședintele PD, Dumitru Diacov, și-a scos masca în timpul luării de cânt, pe un proiect de lege.

Și deputatul PSRM, Radu Mudreac a fost observat fără mască în cadrul ședinței plenare. Acesta, se pare nici nu a avut-o, întrucât pe tot parcursul ședinței de astăzi, nu a fost zărit purtând mască. Asta deși, ședințele durau timp de două ore, după care exista câte o pauză pentru aerisirea încăperii.

Totodată, și deputații din Partidul ȘOR: Marina Tauber, Violeta Ivanov, Vladimir Andronachi și Igor Himici au fost observați stând țanțoș la ședința plenară, fără a purta mască. Asta deși, doi dintre ei deja au fost inectați cu noul tip de coronavirus. De parcă, nici vorbă de pandemie în țară. Mai mult, masca a lipsit pe tot parcursul ședinței. Asta deși aceștia, vociferează des lozinci despre cât de gravă este situația privind pandemia de coronavirus în Republica Moldova.

Menționăm că, cifra infectărilor cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova a trecut deja de pragul psihologic de 100 de mii, iar peste 2000 de persoane și-au pierdut viața.

Dosar Media

Ai o noutate?