Cum folosim testele rapide Antigen Covid-19, instrucțiuni pas cu pas

Ce sunt și cum folosim testele rapide Antigen Covid-19.

Testele rapide Antigen Covid-19 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zilei, fără supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare.

Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în fiecare nară. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, “se curăță” interiorul nării, nu irită și nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care dorește să se testeze.

Acestea detectează și noile tulpini apărute deoarece sunt specifice unei proteine țintă ce se leagă direct de ARN-ul din virus. Proteina țintă este aceeași atât la tulpinile inițiale cât și la noile tulpini. Testele Antigen Plus pot detecta proteina țintă în cantități foarte mici din probă, de ordinul nanogramelor.

Instrucțiuni pas cu pas în video de mai jos,

Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenție a fost instruit în utilizarea acestora. Testarea pacienților cu suspecție la COVID-19 la etapa de prespital a început la 7 septembrie 2021. Mai multe detalii la acest subiect aflăm de la secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în următorul interviu. 

Testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului rapid trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situația în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ – este necesar să fie efectuat  testul prin metoda PCR pentru confirmarea diagnozei.

Dosar Media

Ai o noutate?