Cum a scăpat cu viață din incendiu – bătrânul se afla de unul singur în casă când aceasta a luat foc

Un bărbat în vârstă de 83 de ani, din Lozova, raionul strășeni a scăpat cu viață ca prin minune, după ce casa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Acesta a fost salvat de pompierii voluntari

Primii la fața locului au intervenit pompierii voluntari din cadrul Postului de salvatori din Lozova. Ajunși la destinație, salvatorii au intrat în locuința inundată cu fum și au reușit să salveze proprietarul casei care zăcea inconștient în antreu.

Bărbatul în vârstă de 83 de ani a primit îngrijirile necesare, fiind transportat la spitalul raional din Strășeni.

Incendiul a fost lichidat cu implicarea gărzii de intervenție a Detașamentului de salvatori și pompieri din Strășeni. Circumstanțele și cauza arderii urmează a fi stabilită de specialiști.

Postul de salvatori voluntar din Lozova a fost inaugurat pe 22 mai 2019. Stația a fost deschisă cu susținerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Apariția noului post de pompieri a fost posibilă grație inițiativei autorităților publice locale, dar și programului polonez Polish Aid.

Acest post servește ca forța primară în caz de situații excepționale pentru 15 mii de locuitori din satele Stejereni, Dolna, Lozova, Vorniceni, Micleușeni și Huzum. Potrivit IGSU Postul de salvatori și pompieri voluntari din localitatea Lozova face parte din cele 72 de stații de pompieri voluntare lansate de autoritățile publice și susținute de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.  În cadrul postului activează 9 pompieri voluntari, care interven în diverse situații de risc.

Dosar Media

Ai o noutate?