Chișinău Arena va fi inaugurată pe 24 decembrie

După mai bine de patru ani de la lansarea proiectului, Chișinău Arena urmează să fie inaugurată pe 24 decembrie. Cu această ocazie, în cadrul complexului va avea loc concertul trupei ucrainene Okean Elzy, eveniment organizat în susținerea Ucrainei, transmite IPN.

„Dragi fani ai trupei Okean Elzy din Moldova și din țările vecine, vă informăm că concertul nostru în Chișinău în cadrul turneului „Help for Ukraine” va avea loc sâmbătă, 24 decembrie 2022. Acesta nu va fi o prestație simplă, ci și mult așteptata deschidere la Chișinău a unei arene noi. Dorim să mulțumim sincer fanilor care au așteptat concertul trupei Okean Elzy la Chișinău de mai bine de un an și nu au returnat biletele pentru spectacolul reprogramat din septembrie 2021 din cauza restricțiilor cauzate de pandemia COVID-19”, precizează trupa într-un mesaj postat pe Facebook.

Acum patru ani, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în calitate de partener public, și SRL „Arena Națională”, în calitate de companie publică de implementare, au încheiat un contract de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național cu compania privată SRL ,,Sam Investment Company”.

Arena are o capacitate de până la cinci mii de locuri și spații pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. Autoritățile au anunțat de mai multe ori termene la care Arena urma să fie dată în exploatare. De asemenea, procurorii au deschis un dosar penal pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. O finalitate așa și nu a fost comunicată.

Dosar Media

Ai o noutate?