Chicu: în luna februarie vor fi mari deficiențe în ceea ce ține de achitarea pensiilor și salariilor

Dacă parlamentarii nu vor găsi un consens pe marginea proiectului politicii bugetar fiscale pentru anul 2021, atunci există riscul de a nu putea fi plătite pensiile și salariile începând cu luna februarie. O declarație în acest sens a fost făcută de către premierul Ion Chicu, după întâlnirea tradițională de luni cu președintele țării în exercițiu și președintele Legislativului.

”Guvernul vine cu un apel către deputați să se concentreze săptămâna aceasta pe examinarea acestor proiecte, să vină cu toate amendamentele pe le care consideră judicioase. Dacă nu se va găsi consens în a doua lectură pe marginea proiectului de politică bugetară pentru anul viitor, atunci riscăm să avem mari probleme în ceea ce ține de plata pensiilor și salariilor începând cu luna februarie”, a spus Chicu.

Premierul a declarat că toate aceste amendamente vor fi examinate în regim de urgență în Parlament, astfel ca la mijlocul lui decembrie cele patru legi să fie votate în lectură finală.

”Aceasta este sarcina principală a politicienilor și Guvernului pentru aceste două săptămâni. Sper foarte mult că politicienii vor lăsa un pic politica la o parte și se vor concentra pe aceste patru proiecte importante”, a declarat premierul.

Amintim că proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 a fost votat în Parlament săptămâna trecută de către deputații PSRM, ȘOR și ”Pentru Moldova. Opoziția a blocat tribuna centrală a Parlamentului și au solicitat amânarea proiectului pentru o altă ședință, dar și să fie revăzute mai multe prevederi din proiect pe care le consideră antinaționale.

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?