Se apropie meniul pentru noaptea de Anul Nou. Ca să nu trebuiască să parcurgeți sute de opțiuni similare pe internet, iată selecția de salate festive. Există salate care sunt atât consistente, cât și ușoare, cu unele combinații neobișnuite și tradiționale.
Așa că haideți să alegem câteva dintre acele rețete interesante pe care nu le știm pe de rost.
Salate de Revelion 2023 și sărbătorile de iarnă – salată cu piept afumat, mere și nuci
Salată luminoasă și echilibrată. Moderat de suculenta, picantă și sățioasă. Puiul poate fi fiert, copt sau la grătar.
Ingrediente:
- Piept de pui afumat – 1 buc,
- Brânză – 250 gr,
- Ouă – 8 buc,
- Măr – 1 buc,
- Ardei dulce – 1 buc,
- Nuci
- Maioneză sau smântână
- Sare
Salată cu cârnați afumați, morcovi coreeni și crutoane
Salată picantă și crocantă. Se poate amesteca pe masă chiar înainte de începerea banchetului de Anul Nou, pentru a nu lăsa crutoanele să se înmoaie în sos.
Ingrediente:
- Cârnați afumați – 300g,
- Porumb – 1 b,
- Castraveți proaspeți – 2 buc,
- Morcovi în stil coreean – 400 gr,
- Biscuiți de secară – 2 pachete,
- Maioneză sau smântână
- Sare
Salată cu calamari și brânză topită
Salată cu textură delicată, gust ușor și prospețime plăcută de castraveți.
Ingrediente:
- Carcasă de calmar gătită. – 1 bucată,
- Crema de brânză – 3 buc,
- Ouă – 3 buc,
- Castraveți proaspeți – 2 buc,
- Maioneză sau smântână
- Sare
Salată de ton, castraveți și brânză sau bal de Anul Nou
Acest decor este ușor de repetat și arată spectaculos. Iar salata în sine este delicioasă: ton, murături și brânză!
Ingrediente:
- Conservă de ton – 400 gr,
- Cartofi – 4 buc,
- Morcovi – 1 buc,
- Ceapă – 1 buc,
- Castraveți murați – 3 buc,
- Brânză tare – 250 gr,
- Maioneză sau smântână, usturoi
- Sare
Salată cu pui, brânză și ciuperci
Salata de pui cu brânză și ciuperci este o combinație de produse destul de obișnuită, dar foarte gustoasă, pentru cei cărora le place să se bucure de gusturile lor preferate în loc să experimenteze.
Puteți adăuga o notă aparte salatei, îmbrăcând-o ca o coroniță de Crăciun.
Ingrediente:
- File de pui fiert. – 4 bucăți,
- Cartofi – 4 buc,
- Ouă – 6 buc,
- Morcovi – 2 buc,
- Brânză – 200 gr,
- Champignons – 800-900 gr,
- Maioneză sau smântână, verdețuri
- Sare
Salată cu pui, ananas și kiwi
Iată o salată exotică cu fructe tropicale, pentru oaspeții mai aventuroși.
Ingrediente:
- Pui afumat. – 600 gr,
- Brânză – 450 gr,
- Kiwi – 10 buc,
- Morcovi fierți. – 4 morcovi,
- Ananas – 500 gr,
- Maioneză sau smântână,
- Sare
Salată cu carne de vită și dovlecei murați
Interesant, amuzant… Cât de mult înseamnă detaliile. Ca și carnea, cartofii, ouăle și mazărea – aproape Olivier. Și mai sunt și dovleceii, strugurii și brânza!
Ingrediente:
- Carne de vită fiartă. – 300 gr,
- Dovlecel murat – 150 gr,
- Cartofi – 2 buc,
- Ouă – 2 buc,
- Mazăre – 1 b,
- Ceapă murată – 1 buc,
- Brânză – 100 gr,
- Struguri – 200 gr,
- Maioneză sau smântână,
- Sare
Salată cu pui prăjit și varză roșie Snowflake
Cel mai interesant lucru la această salată este, bineînțeles, culoarea albușului de ou, de un albastru moale, care creează fundalul pentru fulgii de nea.
Există două moduri de a obține această culoare. Prima este să folosiți coloranți alimentari. Iar al doilea este să se macină varza roșie într-un blender cu puțină apă și în sucul rezultat se aruncă albușul de ou ras pe o răzătoare grosieră, se lasă timp de cinci minute și apoi se scurge lichidul.
Ingrediente:
- Pui prăjit. – 500 gr,
- Brânză – 120 gr,
- Ouă – 8 buc,
- Ceapă prăjită. – 1 buc,
- Orez fiert. – 200 gr,
- Varză roșie, 200 gr,
- Maioneză sau smântână,
- Sare
Salată cu creveți și bețe de crab sau Royal
Ce-ar fi să facem o salată pentru masa de Anul Nou – nu orice salată, ci o salată regală
Ingrediente:
- Creveți. – 400g,
- Brânză – 150 gr,
- Cartofi – 3 buc,
- Batoane de crab – 200 gr,
- Ouă – 3 buc,
- Caviar de capelin – 150 gr,
- Maioneză sau smântână, măsline, ierburi aromatice
- Sare
Salată cu ficat de pui și portocale
Serviți această salată caldă și presărați-o cu brânză înainte de a se răci, pentru ca aceasta să se topească. Eh, mi-ar plăcea o salată ca asta și ca mâncare caldă.
Ingrediente:
- Ficat de pui prăjit. – 300 gr,
- Brânză – 50 gr,
- Portocala – 1 buc,
- Ruccola – 1 pachet,
- Ananas – 500 gr,
- Ulei de măsline, oțet de cidru de mere, vin
- Sare
Salată cu șuncă și cartofi prăjiți sau Blondie
Am auzit deja de mai multe ori recenzii elogioase despre această salată, dar nu am încercat-o eu însămi încă. Ar trebui să iasă chiar delicioasă.
Ingrediente:
- Șuncă – 150 gr,
- Cartofi la cuptor. – 3 buc,
- Roșii – 200 gr,
- Brânză – 150 gr,
- Maioneză și smântână, usturoi
- Sare
Salată cu pui, ciuperci și sfeclă roșie
Încă o variantă de servire a salatei festive. Desigur, puteți să o așezați în straturi sau să amestecați ingredientele într-un bol de salată – este la fel de gustoasă. Se dovedește o salată moale și delicată.
Ingrediente:
- File de pui fiert. – 200 gr,
- Champignons fierte sau prăjite. – 200 gr,
- Cartofi – 3 buc,
- Ouă – 4 buc,
- Sfeclă roșie – 1 buc,
- Morcovi – 1 buc,
- Ceapă – 1 buc,
- Maioneză sau smântână, verdeață, rodie
- Sare
Salată cu pui, prune uscate și nuci
După părerea mea, acesta este un fel de mâncare foarte bun de Revelion. Pui, ciuperci, prune uscate și nuci – delicios.
Ingrediente:
- File de pui fiert. – 200 gr,
- Champignons fierte. – 200 gr,
- Ceapă prăjită. – 1 buc,
- Morcovi fierți. – 2 buc,
- Prune uscate – 200 gr,
- Nuci – 100 gr,
- Brânză – 100 gr,
- Maioneză sau smântână,
- Sare
Salată cu pește roșu și roșii
Iubitorilor de pește ar trebui să le placă foarte mult această salată. O combinație excelentă de produse și un aspect atractiv
Ingrediente:
- Pește roșu sărat. – 400 gr,
- Cartofi – 4 buc,
- Roșii – 300 gr,
- Smântână acră, muștar, mărar, ceapă verde
- Sare
CITEȘTE ȘIGranola fără zahăr: rețetă pas cu pas
Salată cu calamari, ciuperci și nuci
Un aperitiv foarte sofisticat. Puteți să-l tăiați în bucăți mai mici și să-l serviți în pahare de cocktail.
Ingrediente:
- Calmar fiert. – 500 gr,
- Champignons sărate. – 300 gr,
- Ceapă prăjită. – 1 buc,
- Ouă – 2 buc,
- Brânză – 100 gr,
- Nuci – 70 gr,
- Iaurt, ierburi, usturoi
- Sare
Salată cu bețișoare de crab, șuncă și mere Snow Queen
Ce părere aveți despre această combinație de produse? Cred că este atât de neobișnuită încât ați putea face o căutare între invitați pentru a vedea cine poate numi mai multe ingrediente care intră în această salată. Și nu este un dat că toate vor determina gustul.
Ingrediente:
- Batoane de crab – 200g,
- Șuncă – 200 gr,
- Brânză topită – 200 gr,
- Ouă – 4 buc,
- Măr – 1 buc,
- Alune – 100 gr,
- Maioneză sau smântână,
- Sare
Salată cu pui la cuptor, brânză și legume Bright Fancy
Numele spune totul – fantezie strălucitoare, asta e sigur. O astfel de salată va fi un accent vizibil pe masa de Anul Nou. Și nu este greu de preparat, mai ales dacă luați pui afumat sau îl înlocuiți cu șuncă.
Ingrediente:
- File de pui la cuptor. – 300 gr,
- Brânză – 150 gr,
- Ouă – 4 buc,
- Porumb – 1 buc,
- Morcovi în stil coreean – 250 gr,
- Castravete proaspăt – 1 bucată,
- Ardei dulce – 1 buc,
- Ceapă marinată – 1 unitate.
- Maioneză sau smântână, verdețuri
- Sare
Salată cu creveți, roșii și brânză
Această salată ușoară ar fi bună de avut pe masă în orice caz. Verdețuri, creveți, legume și ceva brânză – strălucitoare și deloc grea. Este plăcut pentru cei care sunt la dietă, mănâncă corect și pentru cei care sunt deja sătui, dar “au chef să mănânce altceva”.
Și, bineînțeles, creveții pot fi înlocuiți cu piept de pui la grătar, pește prăjit sau ușor sărat, dacă cuiva nu-i plac fructele de mare.
Ingrediente:
- Creveți fierți. – 400 gr,
- Roșii – 200 gr,
- Salată verde – 1 legătură,
- Brânză – 100 gr,
- Ulei, lămâie, busuioc
- Sare
Salată cu șuncă și murături
Cred că această salată ar fi o umplutură excelentă pentru tartine sau rulouri de pita.
Ingrediente:
- Șuncă – 300 gr,
- Ciuperci murate – 300 gr,
- Castraveți murați – 2 buc,
- Ouă – 2 buc,
- Ceapă – 1 buc,
- Maioneză sau smântână,
- Sare
Salată de carne de vită și vinete
Iată cea mai neașteptată salată. Deși este o combinație de produse destul de ușor de înțeles, este neobișnuită într-o salată. Și e și gustos, e dressing – cum alegi dintre toate?
Ingrediente:
- Carne de vită fiartă. – 300 gr,
- Vinete prăjite. – 1 buc..,
- Ceapă prăjită. – 1 buc,
- Prune uscate – 150 gr,
- Nuci – 60 gr,
- Maioneză sau smântână, usturoi, ierburi,
- Sare
Salată cu carne de vită și rodii
Și ultimul din selecția mea este, de asemenea, foarte interesant și luminos – salată cu carne de vită și rodie. Are, de asemenea, brânză, ouă, morcovi și murături picante.
Ingrediente:
- Carne de vită – 300g,
- Castraveți murați – 4-5 buc,
- Morcovi – 1 buc,
- Ouă – 4 buc,
- Brânză – 150 gr,
- Rodii – 1 buc,
- Maioneză sau smântână, usturoi
- Sare
Ei bine, cum să alegi dintre ele? Vreau să le încerc pe toate. Dar doar două sau trei din selecție vor fi pe masa de Revelion.
În timpul sărbătorilor de iarnă se mai pot face câteva salate. Restul va trebui probabil să aștepte până la următoarele sărbători.
Aveți deja un favorit?
Salate de Revelion: Cum să le pregătiți
Există mai multe moduri în care puteți pregăti și servi oricare dintre salatele din selecția mea.
În primul rând, desigur, trebuie să fierbeți ingredientele care nu se consumă crude: cartofii, ouăle, carnea, creveții și, de asemenea, morcovii și sfecla roșie sunt aproape întotdeauna folosite în salate fierte.CITEȘTE ȘICulorile Anului Nou 2023: ce purtăm și cum amenajăm în Anul Iepurelui?
Apoi, ingredientele trebuie curățate de coji, coji și membrane.
Fiecare dintre salate poate fi feliată și servită în mod diferit.
Opțiuni de tăiere:
- Tăiați toate alimentele în același mod – fie în cuburi, fie în felii. Această opțiune de feliere oferă gustul fiecărui ingredient, schimbarea de crocant și moale, picant și fraged.
2. Radeți ce puteți și tăiați restul cu un cuțit. Cu această variație, obțineți o structură aproape omogenă a salatei și devine dificil de distins produsele individuale.
Opțiuni de servire:
- Aranjați ingredientele salatei în straturi, sărați și asezonați fiecare strat cu dressing.
De obicei, ordinea straturilor este de jos în sus: mai întâi ingredientele principale (carne, pește, pui), apoi ingredientele de umplutură (cartofi, orez, ouă) și, mai ales, ingredientele care pot da suc (morcovi, sfeclă roșie, roșii, ananas).
Stratul superior este, de obicei, cel mai strălucitor ingredient: sfeclă roșie, gălbenuș de ou sau albuș, morcov, rodie, struguri.
În salatele pe care le-am pus în această selecție, puteți stratifica în funcție de compoziție – primul ingredient se pune pe primul strat, al doilea pe următorul și așa mai departe până jos.
Cel mai bine este să lăsați salatele în frigider timp de câteva ore pentru a permite straturilor să se absoarbă.
2. Păstrați toată mâncarea tăiată în frigider până la cină. Apoi, chiar înainte de servire, se amestecă și se asezonează cu sare și condimente. Puneți salata gata în salatieră, platouri de servit, pahare sau pahare de servire.
Ierburile și dressingul pot fi adăugate și amestecate înainte de a fi servite sau pot fi adăugate, dar nu amestecate.
De asemenea, salata poate fi completată cu o ruladă de pita sau ardei dulce, jumătăți de roșii sau ouă. Se poate pune în tartine sau pe pâine prăjită. Sau o variantă cu totul de Anul Nou – serviți salata în coji portocale