Comisia Electorală Centrală susține că faptele invocate de către reprezentanta candidatei PAS, Maia Sandu, Olesea Stamate, în sesizarea prin care a cerut sancționarea lui Igor Dodon „nu s-au confirmat”. Respectiv nu consideră de cuviință sancționarea concurentului electoral Igor Dodon.
”În cadrul examinării sesizării au fost solicitate explicații, informații, acte contabile, contracte etc. de la cele două edituri, inclusiv a fost solicitată inițierea unei anchete de serviciu de către Agenția Proprietății Publice. Totodată, CEC a solicitat investigarea cazului de către organele de poliție, care au prezentat Comisiei concluziile, la fel în scopul analizei multilaterale a fost solicitată și poziția părții vizate”, precizează CEC.
De asemenea, CEC respinge afirmațiile făcute de către Olesea Stamate, pe care le consideră „nefondate, tendențioase și cu tentă politică”.
„Comisia Electorală Centrală (CEC) respinge afirmațiile făcute de doamna Olesea Stamate, reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, pe care le consideră nefondate, tendențioase și cu tentă politică. CEC a examinat sesizarea nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 semnată de doamna Olesea Stamate, cu privire la presupusele abateri de la prevederile legale aferente tipăririi materialului electoral al candidatului independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care se solicită sancționarea acestuia”, se arată într-un comunicat al CEC.
Menționăm că, Olesea Stamate a cerut miercuri, după scandalul de la editura „Universul”, sancționarea lui Igor Dodon, invocând că nu a raportat toate cheltuielile.
Amintim, că ieri, Comisia Electorală Centrală a respins includerea pe ordinea de zi a sesizării privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Totodată, sesizarea depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate privind cazul ziarelor electorale ale candidatului independent Igor Dodon, tipărite la tipografia de stat ”Universul”, a fost exclus, de pe ordinea de zi, de către membrii CEC.