Ceban: În termen de 3 zile să fie finalizată ancheta, în cazul tragediei din parcul Alunelul

Ion Ceban a dispus ca până miercuri să fie finalizată ancheta, după ce o creangă uriașă a căzut peste un copil în parcul Alunelul

Primăria Chișinău a deschis o anchetă internă, după ce sâmbătă o creangă uriașă a căzut peste o fetiță de 2 ani, în parcul Alunelul din Capitală. Din nefericire, copila s-a stins pe patul de spital, la puțin timp după incident.

În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău de astăzi, Ion Ceban a menționat că a oferit 3 zile responsabililor să adune toate datele la subiectul dat.

„Până miercuri toate datele la subiectul accidentului de sâmbătă să fie adunate. Am dispus ca în termen de 3 zile să fie gata Raportul pe caz”, a punctat edilul.

Totodată, Ceban a menționat că Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu.

„Nici un copac nu este defrișat de Spați Verzi până nu este obținută autorizația de mediu. Puținele cazuri în care s-a intervenit au fost taxate din punct de vedere financiar”, a spus Ion Ceban.

Menționăm că, oamenii legii au inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Turcan Ana

Ai o noutate?