Foto: dosarmedia.md

După patru ani în funcția de președinte, Dodon cerșește transferul de imagine de la Ceban

Igor Dodon, care s-a aflat timp de patru ani în funcția de președinte, iar timp de un an zile a avut controlul total asupra Guvernului, cerșește transferul de imagine de la Ion Ceban, care s-a aflat în funcția de primar al municipiului Chișinău doar un an de zile.

Săptămâna aceasta, Ion Ceban a declarat că își ia concediu din funcția de primar, din cont propriu, pentru a-l susține pe Igor Dodon la prezidențiale. Asta deși, după ce câștigase mandatul de primar, declara că nu mai are nici o afiliere politică cu PSRM și va fi un edil apolitic. Dar, se vede că, temerea lui Igor Dodon de a pierde aceste alegeri este foarte mare și face tot posibilul să își adauge voturi, iar persoane interpuse să vină cu anumite cuvinte de laudă despre el.

Dodon a tipărit și un ziar întreg, în care sunt prezenți Dodon și Ceban, iar pe următoarele pagini sunt poze cu transportul public modern. De parcă, datorită lui Dodon s-au întâmplat aceste lucruri.

 

Igor Dodon recunoaște că nu a reușit să fie nici un diplomat bun, nici un manager, dar ce să mai zici de președinte. Republica Moldova rămâne într-o izolare totală, iar faptul că cerșește acest transfer de imagine nu face altceva decât să-și  autodemonstreze impotența de a face lucruri bune pentru țară.

Dodon se laudă cu reușitele lui Ion Ceban, dar și cu cele ale bașcanului Gagăuziei, Irina Vlah, ceea ce demonstrează faptul că, Igor Dodon, nu a făcut nimic în acești patru ani de zile (a luat doar Kulioace de la Plahotniuc și a trimis documente secrete rușilor).

În aceste alegeri, Dodon merge cu aceleași promisiuni electorale ca în 2016, doar că, le-a dat o altă formulare:

2016 – statalitate, neutralitate și identitate moldovenească, iar în 2020 – apărarea și consolidarea statalității

2016 – economie puternică și dreptate socială. Anularea ”Legii Miliardului”, iar în 2020 – economia durabilă, grija față de oameni, orașe confortabile și sate moderne;

2016 – credință ortodoxă și relații de prietenie cu Federația Rusă, iar în 2020 – politica externă și păstrarea valorilor creștine

2016 – federalizarea Republicii Moldova, iar în 2020 – atenuarea conflictului transnistrean

2016 – denunțarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, iar în 2020 – politica externă echilibrată

2016 – interzicerea tuturor inițiativelor unioniste pe teritoriul Republicii Moldova, iar 2020 același lucru.

Deși Dodon se laudă că a îndeplinit în jur de 80 la sută din programul electoral, anunțat în 2016, acesta nu a făcut nimic. Astfel, în 2020 vedem aceleași promisiuni populiste.

Dosar Media

Ai o noutate?