Sursă foto: Thomas Kelley

Ce zile internaționale și sărbători creștinești sunt celebrate astăzi, 20 august

Astăzi, 20 august, sunt celebrate două evenimente, Ziua internațională a vestitei plăcinte americane cu ciocolată și nucă pecan, precum și nașterea Sfântului Proroc Samuel. 

  • Ziua internațională a plăcintei cu ciocolată și nucă pecan

Plăcinta cu ciocolată și nucă pecan este servită în mod popular la mesele de vacanță din Statele Unite ale Americii și este considerat o specialitate a americanilor. Majoritatea rețetelor de astfel de plăcinte cu nuci de pădure includ sare și vanilie ca arome. Ciocolata și whisky bourbon sunt alte adausuri populare la rețetă. Plăcinta cu nuci este adesea servită cu frișcă, înghețată de vanilie sau sos tare.

  • Sfântul Samuel

Creștinii ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Samuel în fiecare an, în data de 20 august. Sfântul Samuel a fost fiul lui Elcana și al prorociței Ana, fiind cel de-al 15-lea și ultimul judecător al iudeilor, și a trăit cu mai bine de o mie de ani î.Hr. El a fost încredințat marelui preot Eli, crescând în Legea Domnului. La vârsta de 12 ani, Sfântul Samuel a avut o descoperire de la Dumnezeu despre pedepsele ce ar fi avut să vină asupra casei marelui preot Eli din cauza depravării și desfrâului fiilor acestuia: Ofni si Fineea.

DM

Ai o noutate?