Ce se va întâmpla noaptea asta în centrul capitalei: Poliția a inițiat un proces pe faptul blocării traficului

Poliţia capitalei a venit cu o reacţie după ce, astăzi, protestatarii lui Şor au blocat bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în semn de protest, instalând mai multe corturi pe carosabil. Poliția a solicitat Primăriei mun. Chișinău în repetate rânduri să indice organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului în cadrul protestului permanent, dar fără niciun rezultat deocamdată.

„Astăzi, la fel, poliția a solicitat Primăriei să dispună înlăturarea de către organizatorii protestului a corturilor de pe carosabilul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Reprezentantul Primăriei a ales să plece de la locul protestului, fără a întreprinde măsurile necesare. O scrisoare adresată Primarului General a fost transmisă și astăzi”, precizează IGP.

Suplimentar, poliția a inițiat un proces pe faptul blocării traficului, toate acțiunile protestatarilor fiind documentate.

Totodată, poliţia capitalei solicită Primăriei Municipiului Chișinău ca, în temeiul legii 26 cu privire la întruniri, să dispună de urgență deblocarea traficului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, prin dezinstalarea corturilor.

„Este important să menționăm că cetățenii au drepturi egale și drepturile unor cetățeni nu pot fi îngrădite prin acțiunile altora.

Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului”, a mai menţionat IGP.

De la începutul manifestaţiilor, 18 septembrie curent, poliția a sesizat de 6 ori Primăria mun. Chișinău, precum și organizatorii protestelor despre nenumăratele abateri de la lege, care creează disconfort locuitorilor capitalei.

Dosar Media

Ai o noutate?