Cazul Horjan discutat în Parlament

Cazul privind omorul activistului civic din stânga Nistrului, Oleg Horjan a fost subiectul discuțiilor audierilor publice ce au avut loc astăzi în Parlament. La discuții au mai participat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, precum și reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției, ai Procuraturii Generale și ai Serviciului de Informații și Securitate.

În urma discuțiilor, președintele Comisiei parlamentare speciale, Mihail Popșoi, a declarat că autoritățile responsabile au prezentat informațiile pe care le dețin și că în acest moment se investighează mai multe ipoteze.

Potrivit lui, „este foarte important ca și cei de la Tiraspol să fie cooperanți și să dorească să găsim acest adevăr”, a adăugat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian. Obiectivul Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova este de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Dosar Media

Ai o noutate?