Cât va costa polița de asigurare medicală în 2023 – Precizările CNAM

Cât va costa polița de asigurare medicală în 2023 – Precizările CNAM.

Casa Națională de Asigurări în Medicină organizează o conferință de presă în cadrul căreia urmează să facă precizări privind costul primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru 2023. Majorarea este prevăzută în proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor.

Urmărește LIVE aici

Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă urmează să se scumpească până la 12 636 de lei în anul 2023. Majorarea este prevăzută în proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor, transmite IPN.

În ultimii ani prima a constituit 4 056 de lei se va majora, ceea ce înseamnă că majorarea este de aproape trei ori. Prima de asigurare medicală obligatorie în formă procentuală din salariu și din alte recompense se păstrează la nivel de 9%.

Proprietarii de terenuri cu destinație agricolă vor achita 1 014 lei în cazul în care nu fac parte concomitent din alte categorii de plătitori prevăzute în Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Pentru persoanele fizice care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor este stabilită prima de AOAM în mărime de 1 622 de lei, în cazul în care nu fac parte concomitent din alte categorii de plătitori.

Prima de asigurare în mărime de 2028 de lei este stabilită pentru fondatorii de întreprindere individuală, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul achizițiilor de produse din fitotehnie și/sau horticultură și/sau de obiecte ale regnului vegetal, alți cetățeni care nu sunt angajați și nu sunt asigurați de Guvern, străinii titulari ai dreptului de ședere permanentă și beneficiarii de protecție internațională, străinii cărora li s-a acordat dreptul de ședere provizorie pe teritoriul Republicii Moldova.

Mediatorii, notarii, avocații, executorii judecătorești, experții judiciari care activează în cadrul unui birou de expertiză judiciară, interpreții, traducătorii și administratorii autorizați, indiferent de forma juridică de organizare a activității, neangajați, care au obținut atestat, licență sau autorizație în modul stabilit de lege, persoanele neangajate care exercită independent profesia de medic de familie vor achita prima de asigurare de 4056 de lei.

Dosar Media

Ai o noutate?