Crescătorii de oi sunt în plin proces de comercializare a mieluților pentru masa de Paști. Atât în piețe, cât și pe rețelele de socializare, carnea de miel e la mare căutare acum.
Acum o săptămână, carnea de miel era vândută la Piața Centrală cu 80 de lei pentru un kg, similare erau și prețurile producătorilor autohtoni care își vând carnea prin intermediul grupurilor de pe rețelele de socializare.
Între timp prețurile au mai crescut, astfel cu doar câteva zile înainte de Paști, un kg de carne de miel costă între 95 și 120 de lei.
Cei mai căutați sunt mieluții care au între 3 și 4 kg, anume aceștia au carnea fragedă și numai bună pentru gătit. Cei care țin la tradiție și vor să aibă pe masa de sărbătoare un miel întreg vor trebui să scoată din buzunare în jur de 400-500 de lei.
Totodată, există și o alternativă pentru cărnița de miel. La fel de bună și fragedă, ba chiar mai dietetică, este carnea de ied. Prețurile sunt puțin mai mici.
Dacă nu știți exact cum să gătiți carnea de miel, vă recomandăm câteva rețete.
Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor atenționează consumatorii să fie atenți atunci când cumpără carne de miel și să țină cont de următoarele aspecte: carnea trebuie să fie elastică, de culoare roz pal, acoperită uniform cu un strat subțire de țesut adipos de culoare albă, cu miros specific, iar când o apăsați cu degetul, aceasta să revină la forma inițială.