Foto: UNICEFF

Care sunt simptomele infecției COVID -19 – înroșirea degetelor, gustul metalic și…

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febra, tusea uscată și oboseala. Alte simptome care sunt mai puțin frecvente sunt: durerile, congestia nazală, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, diareea, pierderea simțului gustului și a mirosului, erupțiile cutanate și înroșirea degetelor de la mâini și picioare (apar ca și cum ar fi degerate). Aceste simptome sunt de obicei ușoare și se manifestă gradual. La alte persoane infectate, apar doar simptome foarte ușoare.

Aproximativ 1 din 5 persoane cu COVID-19 prezintă o formă gravă, cu probleme respiratorii.

Un nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus, gustul metalic în gură.

Un studiu recent, arată că  „Pentru mulți oameni bolnavi, cu infecții virale ale căilor respiratorii, experiența consumului de alimente și a perceperii aromelor este adesea estompată în mod secundar de rinită și obstrucție nazală. Un nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus este gustul metalic în gură”

La cât timp după infectare apar simptomele?

Perioada de incubație – intervalul cuprins între momentul infectării și cel al apariției simptomelor – este de până la 14 zile. Durata medie de apariție a simptomelor este de 5 zile.

Cine are risc mai mare de infectare?

Unele persoane au riscuri mai mari de a dezvolta complicații asociate COVID-19. Este vorba despre persoanele în vârstă și persoanele cu diferite afecțiuni cronice, precum boli de inimă, diabet zaharat, boli pulmonare, boli care slăbesc sistemul imunitar. Si pacienții cu cancer, în general, sunt mai susceptibili la infecții.

 

Dosar Media

Ai o noutate?