Carantină totală în Chișinău? Ce planuri au autoritățile municipale pentru sărbători

În contextul sărbătorilor de iarnă, epidemiologii sunt îngrijorați de faptul că, având în vedere firea moldovenilor și dorința de a chefui în această perioadă, numărul cazurilor de COVID-19 va fi în creștere. Astfel municipalitatea face apel la rațiunea și responsabilitatea oamenilor pentru a nu admite noi contaminări și decese. Șeful adjunct al direcției sănătate și protecție socială din cadrul primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, declară că CNSP, nu examinează posibilitatea de a înăspri măsurile în această perioadă, ci mizează pe o înțelegere din partea societății.

”Nu examinăm posibilitatea de a înăspri măsurile ori a introduce carantină totală în Chișinău. Nu se vor organiza concerte și altfel de manifestații, însă sunt amenajate locuri, împodobiți brazi în mai multe sectoare, în contextul sărbătorilor de iarnă. Nimeni nu le va interzice oamenilor să meargă în aceste locuri a câte 2-3 persoane, cu respectarea tuturor măsurilor, purtând masca, respectând distanța. Se mizează pe responsabilitatea oamenilor, să nu facă mese cu prezența multor oamenii. Sărbătorile în acest an trebuie să fie petrecute doar în familie”, declară Boris Gâlcă.

Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de situația pandemică din țară, mai ales în contextul sfârșitului de an, când mulți oameni încearcă să organizeze petreceri. Edilul șef spune că are semnale că sunt multe localuri care lucrează după 22:00, lucru care îi afectează pe cei care respectă restricțiile. Astfel, Ceban a criticat dur iresponsabilitatea unor oameni și dorința unora de a organiza în aceste condiții petreceri corporative.

Primarul Capitalei a rugat oamenii legii să efectueze controale în localuri, întrucât se adună tinerii după ora 22:00.

Dosar Media

Ai o noutate?