Foto: Dosar Media

Cămașa cu altiță a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

„Cămașa cu altiță a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO. O decizie în acest sens a fost luată de Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc.

Cele 24 de state membre ale Comitetului au apreciat valoarea elementului pentru identitatea culturală a celor două țări. După decizia de astăzi, Ministerele Culturii din România și Republica Moldova au datoria de a continua să încurajeze efortul pe care comunitățile și creatorii îl fac pentru prezervarea și promovarea, de manieră durabilă, a elementelor de patrimoniu cultural imaterial.

”Reușita de astăzi se datorează, în cea mai mare măsură, generațiilor de creatori ai cămășii cu altiță. Implicarea comunităților de meșteri populari din cele două țări a reprezentat un aspect definitoriu al dosarului declarat câștigător”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Culturii Republicii Moldova.
Includerea dosarului „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii a fost votată în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial care se desfășoară la Rabat, Maroc.

Dosar Media

Ai o noutate?