Calendar Ortodox: Când începe Postul Paştelui în 2022

Când începe Postul Paştelui în 2022? Paștele este sărbătătorit în fiecare an la o dată diferită. Astfel, în 2022, Paștele ortodox va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie, iar Paștele catolic va fi sărbătorit cu o săptămână mai devreme. Iată când începe Postul Paştelui ortodox și catolic în 2022!

Când începe Postul Paştelui 2022?  Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc cu milostenie în fiecare an, pentru Postul Mare, dinaintea Învierii lui Mântuitorului.

Pe ce dată începe Postul Paştelui 2022?

În anul 2022, Paștele ortodox este pe data de 24 aprilie, în timp ce Paștele catolic pică pe 17 aprilie.

Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi importante din an. În acest an, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox. 

Pe când, la catolici, Postul Mare se ține de pe 28 februarie până pe 16 aprilie.

Acest post constă în reținerea de la anumite alimente și băuturi în scop religios. În plus, credincioșii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele.

Astfel, postul trupesc trebuie însoțit de cel sufletesc.

Totodată, în funcție de data la care este sărbătorit Paștele, sunt fixate Floriile și Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară. 

Floriile sunt primite cu bucurie de toți credincioșii, dar trebuie înțeles faptul că săptămâna ce urmează, numită Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, este una a tristeții.

Dosar Media

Ai o noutate?