bnm

BNM își deschide ușile pentru publicul larg

La final de weekend, pe 27 august 2023, de Ziua Independenței Republicii Moldova, publicul larg va putea trece pragul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru a admira colecția de monede comemorative și pentru a afla detalii despre semnele de siguranță a leului moldovenesc, dar și despre cum ar putea face parte din echipa băncii centrale.

Evenimentul sprijină sentimentul civic al publicului, legat de leul moldovenesc și alte valori istorice ale țării noastre. Astfel, vizitatorii vor face o incursiune în istoria monedei naționale, care în acest an împlinește 30 de ani de la punerea sa în circulație. Ei vor afla care sunt elementele de siguranță ale leului moldovenesc și cum poate fi verificată autenticitatea bancnotelor, iar în final copiii vor primi câte un „Îndrumar de educație financiară”.

Ziua ușilor deschise face parte din comunicarea tansparentă și prietenoasă a Băncii Naționale către public despre activitatea sa desfășurată cu dedicație pentru cetățeni.

Astfel, copii, tineri și maturi de orice ocupație, interesați de activitățile BNM, sunt așteptați la Banca Națională între orele 9:00 și 16:00. Accesul în sediul BNM va fi permis în baza buletinului de identitate (pentru maturi), iar excursiile vor avea loc la fiecare oră fixă.

Dosar Media

Ai o noutate?